• Udspringet af m. mentalis

    8-tallet markerer udspringet af m. mentalis.

  • M. mentalis

    M. mentalis er rød. På den lille tegning angives musklens nære relation til slimhinden i omslagsfolden, (D).

  • M. depressor labil inf.

    7-tallet markerer udspringet for m. depressor labil inf. Læg mærke til udspringets længde og beliggenhed i forhold til m. depressor anguli oris (6).

  • M. orbicularis oris

    De farvede muskler danner m. orbicularis oris. Det er m. buccinator, (G), der danner den dybe del af muskler og den største del, m. levator anguli oris, (B), danner den overfladiske del af ringmusklen i underlæbe, og m. depressor anguli oris, (D), danner den overfladiske del af overlæbens ringmuskel.

  • M. buccinator

    Kanylen øverst skal bemærkes. (24) angiver m. buccinator, (25) er indstikstedet ved en foramen mandibularanalgesi, hvor kanylen går igennem m. buccinator lateralt for raphe pterygomandibularis.

  • Et horisontalsnit gennem kinden

    Det er et horisontalsnit gennem kinden. 3-tallet markerer muskler, i to lag, til venstre har vi m. buccinator der er en dyb muskel. Den perforeres af ductus parotideus der er markeret 6. 5-tallet viser grene fra n. facialis. De forsyner bl.a. m. buccinator. Musklerne til højre er de overfladiske muskler til munden.

  • Udspringet udfor midten af molarernes rødder i overkæben

    10-tallet markerer udspringet udfor midten af molarernes rødder i overkæben.

  • M. buccinator

    l0-tallet markerer m. buccinators udspring. Bemærk afstanden mellem udspringet på crista buccinatoria og tandhalsene på molarerne.

  • Crista buccinatoria

    Raphen strækker sig fra hamulus pterygoideus til crista buccinatoria, (F) på fig. 2. Udspringet fortsætter fra pars alveolaris ud for molarerne i underkæben meget nær tandhalsene. Det vil altså sige at m. buccinator har et kontinuerligt og hestesko formet udspring. Da udspringet fra proc. alveolaris og pars alveolaris er forskelligt i forhold til tænderne, betyder det at sulcus alveolobuccalis bliver af forskellig dybde i over- og underkæbe. I overkæben hvor udspringet er ud for midten af tandrødderne er sulcus dyb, og i underkæben mindre dyb. Fibrenes retning ses på fig. 1.

  • M. buccinator

    Vi begynder med fig. 3 på tegningen. M. buccinator udspringer fra processus alveolaris i overkæben ud for midten af molarernes rødder, og udspringet fortsætter til hamulus pterygoideus, (J), langs raphe pterygomandibularis, (L), til pars alveolaris i underkæben. M. buccinator og en del af den øverste snøremuskel i svælget danner raphe pterygomandibularis.